Spel & sport
Rennen en ravotten
Dobberen
Aan de wandel
Dierenliefhebbers

Rennen & Ravotten

Steinerbos is 30 hectare groot. Dat zijn maar liefst 45 voetbalvelden en bij elkaar 300.000 m2. Dat is zeg maar … heel erg groot. En dat niet alleen. Het ligt midden in het groen. Het ligt centraal in Limburg. Het is scherp geprijsd, want je hoeft niets extra’s te betalen voor onze attracties. Nou ja, behalve voor de minicars. Het woord parkeergeld kennen we niet. En we weten alles af van spelen. Klimmen en klauteren. Zwemmen en roeien. Rondrennen en racen op skelters. Dieren voeren en tot in de lucht springen op trampolines. Je kunt je bij ons lekker uitleven en moe maken. In het Steinerbos is gewoon een hoop te beleven. Dus kom snel. Met je familie, met school of met vrienden.

Dobberen

Onze roeivijver ligt aan de rand van het park en is omgeven door de bossen. Wat in ieder geval noodzakelijk is, is dat je spierballen hebt. Want bij ons geen flitsende kano’s, maar gezellige, stevige roeiboten, waar je met maar liefst 6 mensen in kan. Of heel romantisch alleen met je vriendinnetje. Je moet dan wel minimaal 1.40 meter zijn. Misschien heb je zin om een rondje te roeien. Jij aan de ene peddel, je vader aan de andere peddel. Of misschien zijn de buren mee of je neefjes en nichtjes, dan kun je een wedstrijdje houden. Let op dat je niet uit de boot valt! De vijver is weliswaar ondiep en de boten bijzonder stabiel, maar toch … Een nat pak kun je wat ons betreft beter halen in het zwembad.

Spel & Sport

Als je bij aankomst in het Steinerbos meteen een goed beeld wilt krijgen van wat je allemaal kunt doen, dan is een plattegrond wel zo gemakkelijk. Die kun je krijgen bij de ingang. In een oogwenk weet je waar wat ligt. De zwembaden en het peuterbad liggen bij elkaar. Met daarnaast uiteraard een aangename ligweide. Het buitenzwembad heeft een grote familieglijbaan en airtrampoline. Verder kom je op je tocht door het bos onder andere trampolines, thema speeltuinen, een avontuurlijk kasteel, een super glijbaan, touwbruggen, railbikes, tafeltennistafels en skelters tegen. Sinds 2012 hebben we een beachvolleybalveld, waar je spannende wedstrijden volleybal kunt spelen in het zand. Het is eigenlijk bijna te veel om op te noemen wat in het Steinerbos allemaal te doen is. Één ding is zeker. Je hoeft je hier geen minuut te vervelen.

© Steinerbos