Binnenbad geopend voor recreatief zwemmen van 10.00 tot 12.00 uur
Buitenbad geopend van 10.00 tot 18.00 uur

MVO

IVN

Je kunt ook altijd even de benen strekken in Steinerbos. We hebben mooie, gedeeltelijk verharde wandelpaden. Omdat Steinerbos helemaal omheind is, is het autovrij en dus heerlijk rustig. Bezoek zeker ook eens het IVN gebouw en hun heemtuin via de ingang aan de Mauritsweg. De honderden vrijwilligers van IVN Stein zetten zich dagelijks in om natuur & milieu te verbeteren. Wil je meer over hen weten of vrijwilliger worden, ga dan naar www.ivn.nl/stein.

Stichting Hope

De Stichting Hope Project India heeft zich ten doel gesteld om de kinderen in het kindertehuis Hope Home financieel te steunen. Daartoe zamelen ze geld in voor het levensonderhoud van de kinderen. Denk hierbij aan voeding, kleding, scholing en medische verzorging. De ingezamelde gelden komen volledig (100%) ten goede aan het project en worden periodiek overgemaakt naar India.
Steinerbos heeft hier zijn steentje in bijgedragen door oude skelters beschikbaar te stellen voor verkoop. Het park beschikt sinds dit jaar over nieuwe skelters op de skelterbaan en had zodoende de mogelijkheid het project op deze manier te steunen. De verkoop heeft € 600,00 opgebracht die Steinerbos heeft gedoneerd aan Stichting Hope Project India.
Stichting Hope Project India waardeert de inzet van Steinerbos ten zeerste en apprecieert de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Steinerbos hiermee uitdraagt.
Voor meer informatie over Stichting Hope Project India zie www.hope-project-india.nl.

Duurzaam werken

Zoals alom bekend heeft Steinerbos in 2015 een nieuw binnenzwembad gekregen. Bij de bouw van het nieuwe zwembad stond duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo heeft het nieuwe binnenbad een groen dak met sedum dakbedekking (mosachtige plantjes), passend in de groene omgeving. Een dergelijk duurzaam dak heeft een isolerende werking voor zowel geluid als warmte. De lucht wordt dankzij een sedumdak schoner doordat de planten CO2-uitstoot opnemen en filteren en daarnaast kan het dak regenwater opvangen, vasthouden en filteren.
Verder wordt rekening gehouden met de mogelijke aansluiting op Het Groene Net. Het Groene Net is een lokaal duurzaam energiebedrijf in oprichting. Via een ondergronds buizennetwerk gebruikt Het Groene Net duurzame warmte van Biomassa Energiecentrale Sittard en restwarmte van bedrijventerrein Chemelot voor verwarming en koeling van bedrijven en woningen in Sittard-Geleen, Beek en Stein.
Uiteraard wordt er gebruik gemaakt van moderne materialen met een hoge isolatiewaarde en technieken ten behoeve van energie beperkende maatregelen. Een van deze maatregelen in het kader van duurzaamheid is het gebruik maken van zonnepanelen. Zonnepanelen zorgen voor eigen groene energie die schoon is en 100% duurzaam. Zonne-energie is stil, veilig en schoon. Daarnaast is het ook een onuitputtelijke energiebron, de zon, terwijl de voorraad olie, kolen en gas opraakt.
Bij de bouw van ons nieuwe juweeltje draaide het dus niet alleen om comfort maar ook om de toekomst. We bouwen voor de nieuwe generatie aan plezier, sport en verantwoordelijkheid

© Steinerbos